waarom?

Missie

Foto's: Neeltje Kleijn

Mijn missie is: Make the world more beautiful by making people more happy with themselves and become the experts of their life.

Deze missie ontstond nadat ik na mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen met specialisatie Communicatie Management het bedrijfsleven indook en ervaring opdeed in diverse branches en functies van Marketing & PR medewerker, re-integratiemedewerker, consultant tot projectleider waarbij ik opdrachten deed bij Akzo Nobel Organon, Nederlandse Gasunie, Schiphol Telematics, UPC, KPN Telecom. 

Ik werd veel ervaringen rijker en bleef me elke keer weer afvragen waar de kwaliteit was gebleven die een bedrijf zou moeten leveren aan haar klanten en waarom het werkplezier van de medewerkers zo laag was…

Ik besloot bij de basis te beginnen en richtte Sella’Vie op om ouders te helpen om de uitdagingen van de opvoeding te gebruiken om het zelfvertrouwen van kinderen – en henzelf – te vergroten. Ik hoorde regelmatig ‘dit moet iedere ouder weten!’ Goed plan. Ik schreef daarom het boek HAPPY KIDS, in 5 weken. Gaf het uit in eigen beheer en 3 maanden later reikte ik het eerste boek uit aan Annemarie van Gaal. 

Een paar maanden later belde Uitgeverij WPG mij op en vertelde dat ze het boek zo goed vonden dat zij het wilde uitgeven. Zo geschiedde en vervolgens stond ik op de boekenbeurs in Antwerpen.

Het boek HAPPY KIDS beschrijft de HAPPY-methode; een manier van omgaan met elkaar om het zelfvertrouwen en zelfexpressie te vergroten.

Ik besloot een CD te willen maken met de kern van het boek is vertaald in songs voor kids. Ik ontmoette een getalenteerde zangeres & muziekmaker en zo verscheen de CD ‘Geheimen van HAPPY KIDS‘.

Om bij te dragen aan meer moois in de wereld, zette ik als vrijwilliger vervolgens een groep aikido voor kids op en gaf jaren met veel plezier les waarbij het ging om het vergroten van zelfvertrouwen, weerbaarheid en plezier.

Ik wilde naar een next level en deed een opleiding voor basisschool directeur en startte in januari 2017 als particulier initiatief de HAPPY KIDS basisschool Xperience. Als antwoord op de noodzaak voor vernieuwend onderwijs en de roep voor voltijds onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Over beide onderwerpen werd veel gesproken, maar ik wilde actie! De BASISschool bouwt namelijk mee aan de basis van kinderen die ze de rest van hun leven meenemen. Sinds augustus 2019 is deze school bekostigd door de overheid. 

De school is pionier en voorloper in vernieuwend onderwijs en passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Het succes zit hem er o.a. in dat het een visie gestuurde school is en een op missie gebaseerde school is.

Om de HAPPY KIDS leerlingen een rustige buitenschoolse opvang te bieden, heb ik nu ook de BSO HAPPY KIDS opgezet.

Opmerkelijk is dat deze HAPPY KIDS basisschool heeft kunnen ontstaan ondanks dat ik geen geld had. Zelf heb ik een investering gedaan in deze school ter waarde van 0,5 miljoen euro, mijn netwerk droeg ook bij ter waarde van minimaal 0,5 miljoen euro. We creëren waarde met elkaar. Enerzijds doordat de school er is met goede resultaten en anderzijds heb ik zo ontzettend veel mooie momenten met andere mensen mogen delen die waardevoller zijn dan menig euro.

Ik hou ervan het onmogelijke mogelijk te maken. Er is zoveel meer mogelijk dan we denken (vrezen). Hoe we denken bepaalt wat we doen en wat we niet doen. Kiezen we voor succes en gezondheid of niet… 

Ik kreeg publiciteit in diverse media; in online en papieren tijdschriften en kranten en kwam bij SBS6 op Hart van Nederland. 

Naast mijn werk als directeur-bestuurder van deze prachtige, innovatieve school en eigenaar van de BSO blijf ik bezig met ‘what’s next’.

Leidinggevenden, directeuren en ondernemers help ik met hun next level. Innovatie, productontwikkeling, persoonlijk leiderschap of het schrijven van je boek. 

Ben jij klaar voor jouw next level? Stuur me een bericht dan kijken we of er een match is.

Hartelijke groet, Drs. Sella van de Griend